Welkom bij Rijschool Charlotte

Autorijlessen voor Rijbewijs B

Rijschool Charlotte

Welkom op onze website

Autorijschool CHARLOTTE geeft autorijlessen voor Rijbewijs B.

Wij rijden in een nieuwe Renault Kadjar sinds januari 2017.

Wij bieden een persoonlijk opleidingsprogramma op basis van aanleg, wensen en mogelijkheden

Verwacht u een beetje rijangst te hebben, dan bent u bij ons in vertrouwde handen, onze instructeurs zijn daar speciaal in getraind.

De lessen duren 60 minuten.
Kwaliteit is onze specialiteit.

De proefles/intake

Rijschool CHARLOTTE biedt kandidaat-leerlingen de mogelijkheid om in een proefles kennis te maken met rijschool, -instructeur en auto. Na afloop van de proefles wordt aan de hand van uw wensen, aanleg en verkeersinzicht een voorstel gedaan voor een optimaal lesprogramma. Thuis kunt u deze op uw gemak nog eens doornemen en besluiten of je het gedane voorstel accepteert of misschien wilt aanpassen. Een proefrijles is geheel vrijblijvend en verplicht tot niets.

De lessen

Na de nadere kennismaking met het voertuig (bediening, stoel- en spiegelafstelling, knoppen enz.) gaan we rijden (stuurtechniek, gas- en rempedalen en schakelen). Het spreekt vanzelf dat we deze eerste oefeningen in een rustige omgeving doen. In de volgende lessen gaan we beginnen met het gebruik van de spiegels, oversteken van een kruispunt, links en rechtsaf afslaan en het rijden van een rotonde. Als u deze handelingen en het bijbehorende verkeersinzicht voldoende beheerst gaan we op autoweg en autosnelweg oefenen met in- en uitvoegen, afstand houden en inhalen. Vanzelfsprekend oefenen we ook de zogenaamde bijzondere verrichtingen.

Alle handelingen en vaardigheden worden door uw rij-instructeur bijgehouden op uw persoonlijke instructiekaart. Het verdient aanbeveling om zo snel mogelijk uw theorie-examen af te leggen (en ervoor te slagen!) U zult daar tijdens de lessen veel profijt van hebben.

Tijdens de lessen zal uw instructeur aan de hand van uw instructiekaart regelmatig uw vorderingen toetsen om u doelgericht te leiden naar een examenrijp rijden.

Als uw vorderingen voldoende zijn plannen we samen tijdig het praktijkexamen en vragen dat aan, eventueel voorafgegaan door een tussentijdse toets (TTT). Het grote voordeel van een TTT is dat u alvast kennis maakt met examen en examinator en u vrijstellingen kan verdienen voor de bijzondere verrichtingen. (zie verder de pagina Examens)

Bij alle lessen hanteren we de richtlijnen voor zuinig en groen rijden en dus het sparen van het milieu.

Vanaf de eerste rijles bereiden we u voor het moment waarop u de proeve(n) van bekwaamheid gaat afleggen. Welke stappen moeten we daartoe samen in van de komende maanden zetten?

Natuurlijk beginnen we met de lessen (zie “Rijlessen”) waarin we u stap voor stap bekwamen voor het “moment suprême”.

Er zijn 2 hoofdexamens, namelijk het theorie- en het praktijkexamen.

Voor beide moet u slagen en wel in die volgorde.

Het Theorie-examen

Dit examen mag u afleggen op elk moment, zelfs voordat u met de lessen gaat beginnen, maar u moet er wel 18 jaar voor zijn. U ervoor bekwamen en aanvragen mag wel voor uw 18de.

Aanvragen van het theorie-examen en het reserveren van een datum kunt u zelf rechtstreeks doen bij het CBR. U kunt ook Rijschool CHARLOTTE vragen het theorie-examen voor u te reserveren.. De exameneisen en de opbouw van het theorie-examen kunt downloaden via CBR-exameneisen.

Het examen kunt u afleggen bij één van de 30 CBR-examencentra.

Het Praktijkexamen

Na het behalen van het theorie-examen kunt u deelnemen aan het praktijkexamen.Aan de hand van uw vorderingen gaan we het praktijkexamen plannen en aanvragen. Het reserveren ervan kan uitsluitend via de rijschool. Daarvoor moet u Rijschool CHARLOTTE  machtigen. Voor de machtiging hebt u een DigiD– gebruikersnaam en -wachtwoord nodig.

Bij het afleggen van het praktijkexamen moet u meenemen

Het examen vindt plaats vanuit:

Examencentrum Gouda
Burg. Van Reenensingel 125C
2804 PA Gouda

Als u slaagt krijgt u van het CBR een Verklaring van rijvaardigheid. Het rijbewijs zelf (creditcardformaat) krijgt u niet van het CBR. U moet deze aanvragen bij de gemeente waar u bent ingeschreven.

Tussentijdse toets (TTT) Bij uw opleiding voor het praktijkexamen kunt u uw vorderingen meten met een tussentijdse toets. De toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele nervositeit weg te nemen. De toets duurt even lang als een echt examen.

Lesauto Renault Kadjar

Rijschool Charlotte rijdt met een Renault Kadjar, model 2017.
De Renault is een stoere crossover en hij is van alle luxe voorzien zoals electronische geregelde airconditioning, regen,-en lichtsensor, R-link navigatiesysteem met 7’’ touchscherm en verder is interieur afgewerkt met chrome accenten. Het navigatiesysteem is makkelijk te bedienen door de leerling. De Kadjar heeft een hogere instap en comfortabele zithouding.
Zie verder: www.renault.nl

Tarieven

Lessen:

Proefles van 60 minuten € 21,-
Rijles van 60 minuten € 42,50
Praktijkexamen € 210,-
Faalangstexamen € 250,-
Staatsexamen (BNOR examen) € 230,-
Tussen Tijdse Toets (TTT) € 170,-
Opfrislessen/rijangst € 42,50

Pakketten:

A) 10 lessen € 415,-
B) 20 lessen + praktijkexamen € 1055,-
C) 30 lessen + praktijkexamen € 1460,-
D) 40 lessen + praktijkexamen* € 1865,-
* 2e examen GRATIS

Gratis Herexamen

Ben je gezakt voor je examen, dan krijg je bij ons het 2e examen GRATIS.
Dit geldt alleen bij afname van het D pakket

Aanmelden

Persoonsgegevens:Mijn voorkeur gaat uit naar*:

 

*) velden met een * zijn verplicht

**) Losse lessen: nader af te spreken

Praktijk examen door CBR af te nemen

Contact

Charlotte Vermij

Stel een vraag...